Aviser1«Valgvinneren oppfattes som veltalende og sosial. Han bruker aldri banneord og er kjent som en brobygger som søker alliansepartnere alle steder han og partiet kan tjene på det. Og når det nye Stortinget trer sammen, er Rytman fra Drammen klar. Sikkert med ny dress… Dette er rått, helt sinnssykt.»

– Drammens Tidende 13. september 2005


«På vei mot toppen. Her er de unge og lovende som trolig vil styre Norge i framtida. De politiske stjerneskuddene har allerede vist at de duger. De neste åra vil vise om egne ønsker, valgresultat eller tilfeldigheter sparker dem helt til topps.»

– Dagbladet 2.april 2002 som rangerer de 18 mest unge lovende politikerne i Norge.


«Der hvor statssekretær Raymond Johansen møtte stengte dører forrige uke, ble to politikere fra Fremskrittspartiet ønsket velkommen på utenriksminister Tzipi Livnis kontor i Jerusalem i går. De to, Kåre Fostervold og Jørund Rytman, kunne da også overrekke Livni et brev fra partiformann Siv Jensen, hvor hun tar skarp avstand fra den norske regjeringens Midtøstenpolitikk.»

– Aftenposten skriver 27. mars 2007 om Fostervold og Rytman som får audiens hos Israels utenriksminster mens regjeringens utsendte ikke slapp inn..


«Han er 28 år og så glattbarbert, renvasket og nystrøket, at det er vanskelig å motstå fristelsen; bare en ørliten feilplassert ketchupsprut mot den prikkfrie hvite skjorten… Men akkurat som Jørund, har vi lært folkeskikk hjemme og klarer å holde oss i skinnet. Han signerer slik: Jørund H. Rytman. H for Henning, som mange gamle venner stadig kaller ham. Fordi Jørund er en vrien øvelse for amerikanere og helt uoverkommelig for dansker. Ettersom han har venner fra USA og selv bodde i Danmark i fire år, lyder han fortsatt mellomnavnet. Men det var disse dressene som alle snakker om! De 22 dressene som henger sirlig i skapet hans. Rytmans image. Han har bukket galant for oss og hilst med fast hånd. Han står og vipper på myke, hvite sko, med mobilen på øret og en imponerende timemanager under armen. Men uten dress? -Ferie, forklarer Rytman. I ferien er også han litt løsere i snippen. Som nå, i helt lys dongeribukse, med hvit skjorte, utenpå! Snart starter valgkampen, og da er Rytmans dresser tilbake i manesjen. Han trives godt pen i tøyet. Arven fra barndommen, adventistenes tro og kleskode, har han beholdt. -Dress er kanskje ikke så folkelig, men jeg er folkelig å snakke med, mener Jørund Rytman.»

– Drammens Tidende journalist møter Rytman rett før stortingsvalgkampen 2005 begynner for fullt (24. juli 2005) i forbindelse med portrettintervju.