Stortingspolitiker for FrP Jørund H. Rytman er en vitebegjærlig, lærevillig og arbeidsom politiker som har tenkt å ta noen dager ekstrajobb i sommer. Og det på en vanlig arbeidsplass. Dette vil han for å lære mer om utfordringer bedrifter i Buskerud står overfor.

Saken fortsetter under bildet
sommerjobb

Rytman lurer derfor nå på om det er noen bedrifter der ute med et ønske om å la en politiker hospitere. Til daglig har han sitt virke i Stortingets næringskomité og er FrPs bedrifts- og handelspolitiske talsmann, men det skal ikke være en hindring for å utvide horisonten til andre områder.

– Kanskje en innovativ bedrift i Buskerud har noe spennende å vise meg? Eller en tradisjonsrik familiebedrift som sliter med dagens rammevilkår for konkurranseutsatt næring? Kanskje vil noen la meg få se nærmere på turistnæringen i nordre Buskerud? Kanskje du driver en gründerbedrift som har spesielle utfordringer, som du gjerne vil at en politiker bør få mer innsyn i? spør Rytman.

– Jeg vil lære mer om utfordringer i din bedrift. Hva sliter du mest med for din bedrift? Det høye skatte- og avgiftstrykket? Skjemaveldet? Problemer med at offentlige byråkrater stikker kjepper i hjulene for deg? Plages bedriften din med innbrudd og/eller tyveri? Blir du tatt på alvor av det offentlige? Hvor trykker skoen for deg? Vi FrPere er ikke redde for en utfordring, fortsetter han.

Rytman lover at han vil trå til med sitt aller beste, men til gjengjeld håper han at bedriften tåler at han plager dere med en hel masse spørsmål som kan være relevante for mitt arbeide videre. En viktig del av hans målsetning er å lære mest mulig.

Som FrP-politiker er Jørund H. Rytman interessert i å jobbe med ekte mennesker fremfor å kun lese masse dokumenter, høre på festtaler og forholde seg til byråkrater og deres fremstilling av saken.

– Derfor beklager jeg på forhånd om jeg ikke er «politiker-aktig» nok. Jeg har tidligere jobbet på bondegård, i bank, i den kommunal hjemmesykepleie og nattpatruljer med politiet, så det kan jo hende at en politikerdrøm eller to hos de ansatte brister. Jeg har rett og slett en genuin interesse av å holde bena godt plantet på jorden, forteller Rytman.

Nå er det opp til deg/dere å ta kontakt med forslag om bedrifter og temaer vi i FrP burde lære mer om. Helt gratis!

Send Jørund H. Rytman en mail på jhr@stortinget.no.

Fortsatt god sommer!