foto: pixabay.com

Datalagringsdirektivet – EU-direktiv 2006/24/EF – har vært et tungt diskutert tema siden det for første gang viste sitt mindre attraktive ansikt i 2011. FrP var et av de partiene som så direktivet for det det virkelig var; et forsøk på å bringe EU nærmere Totalitarismen. I tråd med slagordet, for Folk Flest, motsatte vi oss derfor direktivet. Folk Flest er ikke kjeltringer og Folk Flest setter heller ikke pris på å bli behandlet som om de er nettopp det.

Det er derfor en stor glede å melde at vi – FrP og velgerne – har vunnet en stor seier i kampen mot dette bestialske direktivet. I dag kom den etterlengtede rapporten fra advokat Henning Harborg og jusprofessor Hans Petter Graver ut. Denne konkluderer med at det er små sjanser for at datalagringsdirektivet noen gang kan forenes med menneskerettighetene og at det derfor vil være ulovlig å implementere disse i Norge.

Jørund Rytman har vært innbitt motstander av dette direktivet siden første stund og uttrykte sin store glede over telefon i dag morges.

– DLD (datalagringsdirektivet) har vært DEN største trusselen mot personvern i Norge siden 1940 tallet. Direktivet var ikke bare en fornærmelse mot det norske folk – et forsøk på å inkriminere en hel befolkning – men et direkte svik mot alle vi på stortinget og i regjeringen har lovet å ivareta. Selv om de fleste ikke har noe å skjule har de også et ønske om privatliv. Du er ikke kriminell om du ønsker å holde SE&Hør ute av huset ditt og det samme gjelder i grunn også den norske stat.